Woensdag 2 september traden drie ttl-ers aan in Knokke voor de befaamde zwintriatlon, met stip de best georganiseerde wedstrijd in Vlaanderen. Naast Hans en Jan was ook Laura van de partij in haar eerste kwart. De weergoden waren ons gunstig gezind want rond 9 u stopte het in Knokke met regenen, en dit bleef zo de rest van de dag.

Anciens Hans en Jan namen Laura onder de vleugels en gaven haar enkele nuttige tips. Laura stak van wal om 13.30 in de Damse Vaart in Sluis, en hoe! In de wave van de elite met onder meer Suys, Verstuyft, Hooghe, Coysman, Couckuyt, Truyers e.a. kwam zij rond de 10de plaats uit het water, verschillende vedetten achter zich latend. Zij kreeg zowaar een vermelding van een verbouwereerde speaker die effe moest opzoeken welk jong geweld zich daar tussen de Belgische toppers bevond. Bravo Laura!!

Een twintigtal minuten later startte Jan en nog twintig minuten later Hans...er zijn immers liefst 11 waves en meer dan 1000 deelnemers. Het zwemmen verging Jan beter dan Hans. Eerstgenoemde kwam in zijn wave bij de vijftien eersten uit het water.

Het was toch wel vrij ‘winderig’ en dat maakte het fietsen loodzwaar. Laura vertelde achteraf dat ze wel hare peren had gezien. Hans vond een goede kadans en deed zelfs beter dan vorig jaar. Jan ging goed van start maar werd toch overvleugeld door een 20-tal reeksgenoten.

Het lopen in Knokke ging voor elk van ons vrij goed en dit resulteerde in een puike eindtijd van 2.55 voor Laura, 2.41 voor Hans en 2.29 voor Jan.

Uitslag: klik hier.

Additional information