Als één van de eerste triathlons van het seizoen staat traditioneel Dendermonde op het programma: 500m zwemmen in de Brusselse Forten, 20km fietsen op de Dijk en door het centrum en vervolgens 5km over deels hetzelfde parcours (centrum, met oa de Grote Markt). Het weer was een beetje spelbreker, zodat het fietsen (door de bochten en kasseien ter hoogte van de Markt) gevaarlijk werd en voor een aantal slippers zorgen. Ook een aantal TTLers maakten kennis met het wegdek, maar daarover lees je verder meer...

Aan de start verschenen Joris, Jelle, Gunnar, Kris, Steve, Walter, Wouter, Wim, Carl, Thijs, Jan, Bjorn en Patrick. Joris maakte zijn come back en 't was meteen koekenbak: als tweede uit het water, vooraan gebleven met de fiets en in het lopen moest hij enkel zijn meerdere erkennen in ex-800m loper Jelle Duym. Heel mooie tweede plaats dus! Daarachter had Gunnar, na een degelijk zwemstuk, bij het fietsen minder geluk: hij ging in een bocht onderuit waardoor hij uit ritme was. Hij verzeilde in de fietsgroep van Jelle, en het was Jelle die nog een beter loopnummer in de benen had: hij eindigde net voor Gunnar. De volgende wedstrijd-in-de-wedstrijd was er tussen Wouter, Steve, Walter en Kris. In deze volgorde kwamen ze uit het water, maar tijdens het fietsen werd de volgorde volledig omgegooid, vooral door een heel sterk fietsnummer van Kris. Pechvogel hier was Walter, die ook onzacht kennis maakte met het wegdek. Na het lopen kon zo Kris Steve nog net voorblijven, en voelt Walter heel stilaan de warme adem van Wouter. Thijs zwom zoals altijd zeer snel (sneller dan zijn broer), maar gleed bij het fietsen stilaan naar achter. Hij begon ongeveer gelijk met Wim (heel mooie zwemtijd) en Carl (na een bere-fietsnummer) aan het lopen. Hier werden de onderlinge plaatsen vastgelegd, en het was Wim die net voor Carl finishte, en zo'n twee minuten later kwam ook Thijs aan. Jan nam bij het zwemmen een mooie voorsprong op Bjorn, maar moest zich door een sterk fiets- en loopgedeelte van Bjorn nog reppen om hem voor te blijven. Patrick B moet binnenkort onder het mes, en staakte de wedstrijd na zijn zwemonderdeel en een mooi fietsnummer.

De dames startten een half uurtje later. Laura kwam vlot als derde uit het water, op ruime afstand gevolgd door Ginie. Dankzij de tweede fietstijd van alle deelnemers reed Ginie zowaar naar een podiumpositie. Ook bij het afsluitende lopen gaf ze deze positie niet meer uit handen, zodat ze als derde op het podium mocht plaatsnemen (net na halve-TTLster Veerle). Ook Laura deed het meer dan voortreffelijk: zevende plek, en net voor AZL-clubmaatje Sarah.

Foto's staan online in het fotoalbum.

Uitslag: zie hier.

Additional information